Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMOMPI (Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale)
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONOrganizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) este una dintre cele 15 agentii specializate ale Natiunilor Unite. OMPI a fost creata pentru a promova si proteja proprietatea intelectuala (PI) in intreaga lume prin cooperare cu tari, precum si cu organizatii internationale. Activitatile OMPI includ gazduirea de forumuri pentru a discuta si a modela regulile si politicile internationale in domeniul PI, furnizarea de servicii globale care inregistreaza si protejeaza PI in diferite tari, solutionarea disputelor transfrontaliere in domeniul PI, ajutand la conectarea sistemelor IP prin standarde si infrastructura uniforme si servind ca baza de date de referinta generala privind toate materiile PI; aceasta include furnizarea de rapoarte si statistici privind starea protectiei PI sau a inovatiei atat la nivel global, cat si in anumite tari. OMPI lucreaza, de asemenea, cu guverne, organizatii neguvernamentale (ONG) si indivizi pentru a utiliza PI pentru dezvoltarea socioeconomica. (in https://en.wikipedia.org/wiki/World_Intellectual_Property_Organization) .
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021